2012 m. birželio 8 d., penktadienis

Spageti su Felix daržovių padažu

Ingredientai:
gerų spagečių maždaug 0.75 pakelio;
mėsytės apie 200-300g (faršas, kumpis, dešrelės ar kitkas, ką mėgstate ir turite);
Felix daržovių padažiuko 1 stiklainis;
fermentinio sūrio pabarstymui.



Gaminimas.
Spagečius išverdame sūdytame vandenyje.
Kol spagečiai verda, kepiname faršą ar kitą mėsytę. Jei mėsytė kietoka, apkepinę patroškiname (įpilame vandens, kad beveik apsemtų, keptuvę uždengiame, sumažiname ugnį ir laukiame kol vandens nebeliks :)).
Sutarkuojame tiek fermentinio sūrio, kiek norėsime pasibarstyti ant makaronų. Aš tarkuoju per morkinę tarką, sūris gaunasi smulkesnis.
Kai mėsytė jau paruošta, krečiame Felix daržovių padažą į keptuvę ir ant mažos ugnies pakaitiname kokią minutėlę. Nereikia jokių papildomų prieskonių, druskos ar dar ko nors. Felix padažas visko turi, skonis niam niam. Bet paragaukite... gal dar kuo nors pagardinsite.
Viskas. Makaronus nusunkiate, dedate į lėkštą, ant viršaus padažo, o ant padažo ar šalia pagal nuotaiką pabarstote sūrio.

Gaminimo laikas  10-12 min.
Patiekalą pagaminti gali tik mokantys išvirti makaronus ir pamaišyti keptuvėje kepančią mėsytę.
Patiekalas paruošiamas greitai ir nereikia lupti, pjaustyti kepinti svogūnų, kitų daržovių, sukti galvos dėl druskos ar kitų prieskonių kiekio - viską padaro Felix.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą