Reikės:
mėsytės, geriausia
sprandinės apie 1kg;
aliejaus apie 2-4
šaukštus,
Santa marinos
šašlykų prieskonių pakelio,
Bajoriškių ar kito marinato,
virinto vandens.

Mėsytę supjaustome ne per dideliais gabaliukais, apšlakstome aliejumi, užberiame Santa Marinos prieskoniais, išmaišome, geriausia rankutėmis, bet galima ir kokiu nors įrankiu ir paliekame valandėlei ramybėje. Taip pastovėjus mėsytė būna minkštesnė. Tada pilame marinato. Marinato kiekis priklausto nuo turimo iki kepimo laiko. Jei norime kepti greičiau pilame apie pusę buteliuko, jei galima palaukti iki kitos dienos pilame apie trečdalį, vėl išmaišome rankytėmis ir pilame šaltą virintą vandenį tiek, kad apsemtų mėsytę. Jei kepti žadame kitą dieną, tai mėsytę dedame į šaldytuvą.
Viskas. Belieka skaniai iškepti, neperkepti ir nesudeginti.
Tai puikus receptas pradedančiai šeimininkei.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą